Ai auzit probabil poveşti despre înfloritorului Egipt şi de marile realizări şi invenţii care inspiră şi în prezent oamenii din întreaga lume. Un dar pe care ni l-au oferit urmaşii Cleopatrei este şi bumbacul egiptean cultivat şi crescut pe malurile Nilului.

Probabil cei care au inventat proverbul: Cum îţi aşterni, aşa dormi, au fost egiptenii, deoarece anume ei au dat naştere a ceea ce numim noi azi: Lenjerie de lux.

Calitatea aşternuturilor depinde mult de bumbacul folosit la crearea acestora. Din acest motiv bumbacul egiptean se consideră superior altor tipuri de bumbac deoarece are fibre lungi şi anume cu cu 5-20 cm mai mult decât cel normal. Această proprietate conferă bumbacului egiptean titlul de ,,Rege,, în industria textilă deoarece este cel mai rezistent şi calitativ bumbac din lume. Datorită fibrelor lungi ţesuturile dvs sunt mai fine şi fac faţă cu brio spălărilor dese, spre deosebire de fibrele scurte care se deteriorează în timp. O altă caracteristică specifică bumbacului egiptean este densitatea mică pe care o are acesta: adică maxim. 0.0228 mm, iar firul rasucit strâns ţine piept timpului şi spălărilor dese, făcând ca aşternuturile dvs să reziste până la opt ani.

Secretul aşternuturilor de bumbac constă în tehnica deosebită de ţesere şi finisare a bumbacului. Croiala se realizează minuţios pentru a fi evitate scămoşarea şi a genera un produs calitativ. Culoarea rezistă mult mai mult pe bumbacul egiptean şi nu se pierde în timp. Dacă tot suntem fani proverbe, atunci trebuie să ştii că expresia: ,,A dormi ca în puf,, poate fi uşor detronată de expresia: ,,A dormi ca în bumbac egiptean,, deoarece confortul pe care vi-l oferă vine la pachet cu un somn intens şi liniştitor. Ţesăturile care au la bază acest bumbac sunt moi şi mătăsoase şi paradoxal devin şi mai moi pe măsură ce sunt spălate, lucru pe care n-o să-l întâlneşti la ţesăturile obişnuite. Numărul mare de fire pe inch pătrat face ca ţesătura să fie densă şi plăcută atunci când intră în contact cu pielea dvs.

Un înţelept spunea odată: Nu sunt atât de bogat că să-mi cumpăr lucruri ieftine, iar aşternuturile din bumbac egiptean sunt cea mai bună investiţie, deoarece vă vor scuti de alte cheltuieli în plus pe viitor.