Dormim mai mult de un sfert din viața, așa că putem declara că somnul este un aspect important de vizat. Un somn liniștitor ne poate defini starea fizică și spirituală de a doua zi și a investi în calitatea acestuia înseamnă a investi de fapt în noi. Deși pare un lucru mărunt, așternuturile au un impact uriaș asupra calității somnului dvs. Vă oferim mai jos câteva secrete pentru a alege așternutul perfect.
Optează pentru bumbac
Acest material natural este lavabil și respiră. Fibrele lungi precum cele din bumbacul egiptean, Pima sau Supima sunt cele mai rezistente și fine. Mai detaliat, fibrele lungi permit țesăturii să rămână moale și plăcută la atingere pentru o vreme mai îndelungată. Deși așternuturile care au la bază acest tip de bumbac sunt mai scumpe își merită toți bănuții deoarece le vei stăpâni pentru mulți ani.
Țesătura face diferența
Nu degeaba bunicile noastre își alegeau lenjeria de pat cu ajutorul mânilor și nu a ochilor. Țesătura este foarte importantă pentru a defini calitatea unui așternut, deoarece în dependență de acest aspect ele vor avea calitățile pe care le căutați la o lenjerie de pat, adică: Vor fi mai ușoare, mai răcoroase și mai fine. Țesăturile realizate din bumba egiptean sunt considerate cele mai ,,prietenoase,, așternuturi ale pielii, deoarece sunt foarte mătăsoase și moi.
Evită așternuturile tratate chimic
Așternuturile adesea sunt tratate cu substanțe chimice pentru a nu face cute și a-și păstra forma. Cu toate astea fabricele care fac așternutri cu bumbac organic vor evita să folosească substanțe chimice, înlocuind acestea cu soluții bio de curățare. Chiar dacă așternuturile organice se pot șifona mai ușor, mulți consumatori optează pentru acestea deoarece dormitul devine mai confortabil și mult mai sănătos.
Cantitate nu înseamnă neapărat și calitate
La începuturile dezvoltării domeniului ce vizează așternuturile, necunoscătorii afirmau că numărul mare de fire pe centimentrul pătrat sunt singurul și cel mai important aspect care determină calitatea așternutului. Ei bine, sunt și alte aspecte esențiale care au un cuvânt de spus cum ar fi: calitatea firelor, tratarea acestora, felul în care sunt țesute, ș.a. Bumbacul egiptean conține cel mai înalt număr de fire pe cm pătrat, avand o densitate care incepe de la cca 300Tc.
Fabrica în care sunt produse joacă un rol crucial
Nu facem discriminări, dar atunci când vine vorba de așternuturi Franța și Italia sunt considerate fruntașe la acest capitol. Aveți grijă la imitații și evitați să cumpărați așternuturi de la a-tot-zișii negustori, apelați la productatori specializati.
Spalati asternuturile cat mai des
Dacă optați pentru așternuturi din bumbac egiptean, atunci trebuie să știți că spălările le sunt prielnice, acestea parcă ,,înfloresc,, după fiecare spălare, devenind mai moi și mai confortabile. Este recomandabil să spălați așternuturile o dată pe săptămână pentru a le menține curate și cu un aspect plăcut.