Lenjeria de pat este cartea de vizită a unei case care ține la etichetă și la aspectul locuinței sale.  Deși nu este neapărat tot timpul la vedere vă doriți să vă asigurați  că familia și oaspeții care rămân peste noapte la dvs se vor bucura de așternuturi imaculate cu un miros proaspăt. Cu ajutorul unor reguli simple lenjeria dvs de pat va străluci la propriu și vor avea o viața îndelungată.

Marele secret al unui aspect imaculat constă în respectarea instrucțiunilor de pe etichetă, asigurați-vă că nu depășiți temperatura apei de spălare și nici pe cea fierului de călcat. Temperatura apei ține mult de materialul din care este făcută lenjeria de pat. Așternuturile din bumbac pot fi spălate la temperaturi ridicate și stoarcere deoarece au fibre puternice și rezistente. Fibrele sintetice, spre deosebire de cele din fibre naturale, necesită o mai mare atenție mai ales la primele spălări.  Când veți pune lenjeria în mașina de spălat, încercați să faceți o bila de material, pe care să o așezați în mijlocul cuvei. Prin rotire, materialul se lovește de el însuși și se curăță  fără ca lenjeria de pat sa-și strice forma.O femeie adevărată știe că luxul constă în micile detalii, iar o pată mică uitată pe așternut poate ruina cu ușurință aspectul de imaculat. În asemenea situații, evitați clorul, în secolul XXI au apărut alternative smart precum sunt înălbitorii bio, care nu conțin clor sau fosfați și  vă vor proteja țesăturile. De asemenea aveți câteva opțiuni de dezinfectare a așternuturilor chiar în propria casă: folosiți oțet sau bicarbonat de sodiu deoarece au același efect ca și dezinfectanții chimici, doar că nu conțin substanțe nocive. Înainte să puneți așternutul în mașina de spălat, pulverizați o soluție specială pentru pete, apoi veți oferi așternutului forma de bilă.

Atunci când este cazul să puneți la păstrare lenjeria de sezon, după ce o împachetați și o depozitați în husele de protecție puteți folosi punguțe cu lavandă, veți scăpa de grija moliilor, iar așternuturile vor deborda de un aer proaspăt și frumos mirositor,  păstrând astfel primăvara nu doar în suflet, ci și în așternuturile dvs.

Experții spun că lenjeria de pat trebuie spălată fără alte haine sau prosoape pentru a nu împrăștia microbii depuși în ea pe parcursul somnului. Ideal, se recomandă a schimba așternuturile o dată pe săptămână sau mai des în cazul în care observați că aspectul acesteia nu pare la fel de îngijit.

Așternuturile noastre merită o atenție mai mare, așa cum o facem cu mobila, parchetul sau electrocasnicele. Metaforic vorbind, ele sunt cele mai ,,intime,, cunoștințe ale noastre deoarece intră în contact direct cu pielea noastră, deci trebuie să fie curate și fără alergeni care ne pot dăuna. Nimic nu e mai plăcut decât mirosul de proaspăt, curat și parfumat pe așternuturile tale.