Motor, actiune, dormiti! Iura Luncasu despre cum sa fii regizorul unui somn de cinci stele!

Iura, originar sunteți din Republica Moldova deci presupun că în copilărie ați auzit de multe ori(mai ales de la părinți) expresia: cine se trezește de dimineața, ajunge departe. Cât de dimineața vă place să vă treziți, sunteți o persoană matinală sau nu prea?

Pot sa declar despre mine că nu sunt în relații prea bune cu somnul, dorm doar patru sau cinci ore pe noapte. Probabil acesta este motivul pentru care îmi doresc ca acele ore să fie liniștite și odihnitoare ca să mă pot trezi revigorat și plin de energie pentru o nouă zi de muncă. Am avut la un moment dat un episod în viața mea când dormeam doar o oră sau două pe noapte. M-am alarmat la început, dar mi-a zis doctorul că e doar o schimbare trecătoare și se va remedia de la sine. Probabil este un defect al meseriei. Inspirația în cazul meu este un musafir care vine la ore târzii.

Despre regizori se spune că sunt oamenii care nu au parte de somn până nu-și văd capodopera realizată. Când totuși apucați să vă bucurați de cele câteva ore de odihnă cât de important este pentru dvs ca așternuturile să fie calitative?

Întotdeauna m-am întrebat care este secretul unui hotel de cinci stele? De ce dormim atât de bine acolo, deși este un loc practic nou pentru noi. Răspunsul era la fel de simplu ca și soluția – calitatea. Un somn bun depinde nu doar de starea de spirit, sau de luxul încăperii, ci și de luxul așternuturilor. Eu nu sunt un adept al pijamalei, de asta optez pentru așternutri care să fie delicate cu pielea mea. Nu suport cutele, ele sunt de fapt sinonimul unui somn incomod. 

Când avem parte de un somn bun, zicem că am dormit: ca un copil. Dvs când ați avut ultima oară parte de un somn ca în copilărie?

După cum spuneam anterior, pentru mine este importantă calitatea și nu cantitatea. Dacă am parte de cinci ore de somn profund pot să spun că am câștigat o zi productivă. Dormi ca un copil când așternuturile sunt de calitate superioară și-ți oferă confortul și senzația de bine de care avem nevoie pentru a ne simți odihniți.

Cine se ocupă de alegerea așternuturilor în casa dvs? Pe baza căror criterii le alegeți?

Mă bazez pe alegerile soției mele. Eu sunt partea tehnică a familiei și ea este cu tot ce ține de confortul casei. Alegem un așternut în funcție de felul în care se simte și arată.

Din experiență proprie, este înțelept să investim în așternuturi de calitate și cum ne ajută această alegere în viața de zi cu zi?

Un om odihnit este un om fericit. O investiție în cearșafuri si covoare de calitate presupune de fapt o investiție în propria ta fericire. Tindem să vedem doar partea rea a lucrurilor din cauza oboselii și cred că îmi vor da dreptate mulți când voi spune că orele pierdute de somn ne fac mai irascibili și mai pesimiști. De ce să căutăm confortul în locații luxoase, când putem aduce luxul la noi acasă? În primul rând trebuie să ne gândim la noi și nu la bani, pentru că până la urmă această investiție este pe termen îndelungat, nu doar pentru o lună sau un an.

Cine va recomandat brandul Martinesco, ce impresie va lăsat după prima utilizare?

Așternuturile Martinesco reprezintă pentru mine un accident fericit. Mi le-a recomandat prietenul meu Augustin Viziru și pot spune că mi-au inspirat încredere de la primul somn. Am avut experiența unui somn petrecut într-un hotel scump. Am fost impresionat nu doar de aspect, dar și de calitatea acestora și-l recomand cu tărie și altora care țin la somnul și odihna lor.

Dacă ați acorda un calificativ acestui brand, care ar fi aceasta?

Scurt, simplu și din toata inima: 5 stele!