Your cart is empty!
Vezi Cos Plateste
Subtotal: 0,00 lei

Enciclopedia bumbacului Martinesco

  Am putea să va spunem pur și simplu: Da! Avem cele mai bune produse de pe piață! Dar mai întâi trebuie să vă explicăm: De ce? Dvs trebuie doar să citiți, iar noi vom avea grijă să ,,despicăm firul în patru” pe înțelesul tuturor!

1. Fibre lungi pentru o viață mai lungă

Bumbacul așternuturilor Martinesco este superior altor tipuri de bumbac pe care-l găsiți pe piață deoarece are fibre lungi şi anume  cu 5-20 cm mai mult decât cel normal. Datorită fibrelor lungi, ţesăturile dvs sunt mai fine şi rezistă spălărilor dese, spre deosebire de fibrele scurte care se deteriorează în timp.  Bumbacul are firul răsucit strâns, iar asta înseamnă că deja salvați ani buni din viața așternuturilor dvs.

2. Fire fine – somn profund

Cearșafurile Martinesco au la bază fibre lungi din bumbac poziționate într-un singur strat. Așa se explică eleganța și confortul produselor noastre. Ca să fim mai pe înțelesul dvs imaginați-vă că așternuturile pe care le găsiți în comerț și care au la bază mai multe amestecuri în afară de bumbac sunt asemănătoare unui material din care se fac sacii pentru cartofi, iar cele pe care le găsiți la noi sunt de consistența unui costum fin de mătase.  A sunat cam dur, nu?  Însă este de datoria noastră să vă spunem că: cu cât un fir este mai subțire cu atât somnul dvs este mai calitativ și profund, iar așternuturile se păstrează ca noi timp îndelungat.

3. Numărul de fire – calitate vs cantitate

Probabil ați auzit de la comercianții de așternuturi că opulența și calitatea unui așternut depinde de numărul de fire pe inch 2 din așternut. Să știi că nu întotdeauna calitate înseamnă calitate, de fapt numărul ridicat de fire indică faptul că așternutul este de proastă calitate. Ideal este ca numărul de fire să fie de 500TC  pe inch2. Și ghici ce? Așternuturile Martinesco respectă această regulă!

Secretul aşternuturilor de bumbac constă în tehnica deosebită de ţesere şi finisare a bumbacului. Croiala se realizează minuţios pentru a fi evitată scămoşarea şi a genera un produs calitativ.

4. Istorie, tradiție și continuitate

Înainte de produs a existat mașina de tesut! Credem că cele mai bune produse se nasc dacă au au la bază cea mai înalta tehnologie. La crearea așternuturilor Martinesco sunt folosite mașini de finisare fabricate în Germania și considerate la nivel mondial cele mai profesioniste din industrie.

5. Particularitatea bumbacului Martinesco sta intr-un finisaj unic care confera tesăturii aspectul: luminos, diafan și elegant. Prinse cu migala si indemnare de maestrii in arta cusutului, care aloca timp detaliilor fiecarui asternut in parte. Cand: somnul pufos si finetea imbietoare a unui asternut de cea mai buna calitate se transforma intr-o experienta pe care deabia astepti sa intalnesti noapte de noapte, misiunea noastra este indeplinita!

IMG_5754-Edit

Povestea…

Martinesco s-a nascut din pasiunea pentru adevarata calitate si din convingerea ca luxul este o stare, un cumul de detalii fine care imbinate impecabil creeaza o emotie unica pe care fiecare om care se respecta trebuie sa o simta. Am ales finetea tesaturii bumbacului egiptean satinat de cea mai buna calitate si nobletea liniilor simple pentru a crea un produs perfect, menit sa faca din somn un adevarat ritual regal.

Casa Martinesco isi propune sa ridice si extinda standardele „somnului de lux” pentru a provoca o crestere a calitatii vietii oamenilor care vor mai mult.